Mancare de dovlecei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei;
  • 1 capa taiata marunt;
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi;
  • 4-5 linguri ulei;
  • sare;
  • cimbru sau marar.

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.

Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.

Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.

Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.

Se poate manca rece sau calda.

Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.

Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise