Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.
Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.
Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.
Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.
Se poate manca rece sau calda.
Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.
Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise