Mancare de naut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. de naut fiert
  • o ceapa curatata si spalata
  • 2 morcovi curatati si spalati
  • o jumatate de ardei rosu curatat si spalat
  • 10 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • o lingurita de boia iute (sau dulce)
  • o legatura de patrunjel spalat si tocat
  • sare
  • piper macinat
  • apa

Mod de preparare

Pasul 1:

Tocam marunt ceapa. Taiem morcovul in rondele subtiri. Taiem ardeiul in fasii. Tocam fin usturoiul.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, morcovul si ardeiul. Amestecam si calim timp de 3 minute.

Pasul 3:

Punem usturoiul si boia. Amestecam si calim timp de 1 minut.

Pasul 4:

Adaugam pasta de rosii. Amestecam si lasam totul sa fiarba 2 - 3 minute

Pasul 5:

Punem nautul si omogenizam. Punem apa cat sa acoperim toate legumele. Condimentam cu sare si piper macinat. Lasam mancarea sa fiarba acoperita cu un capac timp de 20-30 de minute.

Pasul 6:

Presaram deasupra patrunjelul tocat. Condimentam cu sare si piper, daca mai este nevoie. Gustam si inchidem aragazul.

Pasul 7:

Servim cald, in combinatie cu orez simplu.

Reteta video completa o gasiti la:

http://youtu.be/uY95iGqjYOg

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise