Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 3 dovlecei mai mici
  • 3 rosii mari
  • sare si piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • vredeata proaspata-busuioc,oregano si patrunjel
  • 100ml suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratiare.Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot rondele potrivite.Acum ca avem totul pregatit incepem pregatirea lor.Mai intai punem un gratar la incins,uns cu putin ulei si punem vinetele si dovleceii la facut.Intr-un vas de yena punem 2-3 linguri ulei de masline,apoi adaugam un rand de felii de vinete,unul de dovlecei si unul de rosii,condimentam cu sare si piper,usturoi taiat feliute subtiri si presaram verdeata combinata.Se repeta randurile.Deasupra se toarna sosul de rosii si se introduce tava la cuptorul incins,unde se lasa pana scade apa lasata de rosii.Se serveste calda cat si rece alaturi de iaurt dau smantana.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise