Mancarica de bob

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca de bob uscat
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Bobul ales, se lasa la muiat 12 ore.Intre timp schimbam apa fierbinte de 2-3 ori. Se fierbe schimband apa de 2 ori. Se adauga la fiert o ceapa,2 catei de usturoi, o foaie de dafin.

Separat calim o ceapa, la care se adaugam bobul fiert, strecurat. Se condimeneaza, se lasa sa scada sosul. Servim cu salata de sfecla cu hrean. E o mancare de post specifica ajunului de Craraciun sau Boboteaza in Bucovina.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise