Mancarica de fasole verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml bulion
  • sare
  • ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala si se taie de capete fasolea verde.Ceapa si ardeiul se curata si se taie in cubulete.Se pun la calit intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei.Fasolea se usuca cu cateva servetele absorbante sau cu un prosop curat de bucatarie si se adauga peste ceapa si ardeiul care sunt la calit.Se presara sare dupa gust,se da focul la mic si se pune capac.Se lasa timp de 10-15 minute,pana cand fasolea elimina toata apa si incep sa se schimbe la culoare.Se adauga bulionul si se mai lasa inca 5-10 minute.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Il adaugam peste mancarica si mai lasam cateva minute pe foc.Se opreste focul,se presara un pic de patrunjel verde tocat marunt si se serveste.(Stiu ca de obicei se adauga faina ca sa iasa un sos mai gros,dar eu nu prea folosesc acest sos si din cauza asta ,reteta mea nu contine faina...)Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise