Mancarica de linte cu morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g linte verde
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 morcovi tăiati în rondele
  • apă
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 linguriță boia
  • cimbru, dafin
  • sare și piper

Mod de preparare

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte.

Spălați-o bine in apa rece.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul tocat .

Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute .

Se acoperă cu apă, se adaugă sosul de roșii si se amestecă . Se adaugă cimbrul, dafinul, boia de ardei , sare și piper e pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.

Se adaugă apă , dacă este necesar și se amestecă din când în când .

Verificati de sare si piper.

Se serveste calda cu paine sau mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise