Mancarica de urzici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • urzici,
  • 20 gr faina,
  • cateva fire de arpagic(sau 1 ceapa mica),
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • ulei.

Mod de preparare

Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine de apa ramasa. Daca vreti, puteti pastra apa in care ati fiert urzicile avand multe efecte benefice, pentru par, pentru depurare etc. Se pun firele de arpagic (sau ceapa ), taiate marunt, la calit in putin ulei. Se toarna faina si se amesteca cu lingura de lemn, fara ca faina sa devina maronie. Se toarna jumatate de pahar din zeama de la urzici si amestecam din nou. Turnam urzicile si le lasam cateva minute, pana scade lichidul. Le pasam cu blender-ul. Curatam cateii de usturoi si ii dam prin razatoare deasupra urzicilor. Se amesteca si se mai lasa la foc doua minute. Se serveste cu smantana sau cu hrean.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise