Mandica

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 2 linguri cu miere, 2 oua, 200 g zahar pudra, 4 linguri cu ulei, 4 linguri cu lapte, 1 lingurita de bicarbonat, coaja de lamaie, faina cat cuprinde
  • Crema: 200 g unt, 200 g zahar pudra, 1/2 l lapte, 4 linguri cu gris, 1 borcan magiun (dulceata de prune)

Mod de preparare

Foile: Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa iasa un aluat potrivit de moale. Se imparte aluatul in 4 parti egale, se intind foi care se coc pe dosul unei tavi unse si tapetate cu faina.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise