Mantii

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat -500g faina
  • 1ou
  • 1 varf ligurita de sare
  • 240ml apa calduta Pentru umplutura 500gde carne de oaie tocata
  • 1 ceapa rasa
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 1 lingura de boia dulce Pentru sos 2 pahare iaurt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • 100g de unt
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Faci un aluat elastic,formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul,il imparti in 4 bucati si intinzi patru foi din care tai patrate de circa 4/4cm.Amesteci ingredientele pentru umplutura,iei cate o lingurita din aceasta compozitie si pui in fiecare patrat(ca la coltunasii obisnuiti).Strangi colturile bine,pe diagonala,apoi pe cealalta diagonala,formand un saculet.Pui apa sa clocoteasca adaugi putina sare si 1 lingura de ulei si cand clocoteste adaugi mantiile si le lasi sa fiarba circa 8 minute.Le scoti cu paleta si le pui pe un platou.Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste mantii.Iei cateva bucati de mantii cu unt si le pui pe o farfurie,alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi.Poti pune suplimentar pentru decor,patrunjel sau marar tocat fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise