Mancare de urzici cu usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 gramezi de urzici, spalate in mai multe ape, oparite 5 minute in apa clocotita cu sare si scurse
  • o ceapa curatata si spalata
  • 6 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 2 linguri si jumatate de faina
  • 500 ml de lapte dulce, apa in care au fiert urzicile sau apa
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pasul 1

Zdrobim usturoiul. Tocam marunt ceapa.Tocam cat mai fin urzicile scurse.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem urzicile maruntite si adaugam faina. Amestecam bine, pentru a nu se forma cocoloase.

Pasul 3:

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine sticloasa.

Pasul 4:

Punem laptele, amestecam si lasam sa clocoteasca. Adaugam urzicile amestecate cu faina si omogenizam. Fierbem la foc mic, pana cand scade zeama, amestecand des, astfel incat sa nu se lipeasca.

Pasul 5:

Punem usturoiul zdrobit. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si fierbem timp de 3 minute.

Pasul 6:

Gustam si inchidem aragazul. Servim calda, cu mamaliga.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.Reteta-video.Ro/retete/mancare-de-urzici-si-usturoi.Html

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise