Marmelada de dovleac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 borcane): 1,5 kg dovleac,
  • 3 portocale,
  • 100 ml apa,
  • 3 batoane de vanilie,
  • 900 g zahar (daca se poate zahar special pentru dulceata).

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete de cca 1,5 cm. Se spala portocalele, se sterg si se cojesc. Cojile se taie stifturi subtiri, se lasa un minut in apa clocotita, apoi se scurg. Se storc portocalele si se taie batoanele de vanilie in cate 3-4 bucati fiecare (dupa ce au fost despicate pe lung, ca sa iasa aroma). Se pune zaharul intr-o cratita cu fundul gros, se toarna deasupra apa si sucul de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa ca un sirop. Se introduc cubuletele de bostan, vanilia si coaja de portocala si se lasa sa fiarba pana ce dovleacul devine sticlos. Din cand in cand se ia spuma. Se pun in borcane bostanul, vanilia si coaja de portocala, se lasa siropul sa mai fiarba cca. 5 minute, dupa care se toarna in borcane. Se inchid cu capac, se rastoarna cu gura-n jos si se lasa sa se raceasca bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise