Martipan cu gust de merisoare

Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr migdale cojite de coaja
  • 100 gr zahar pudra
  • putina esenta de vanilie
  • 1 lingura de apa
  • 100 gr de merisoare uscate in suc de mere nu cu zahar (cand sant uscate cu suc de mere sunt mai putin dulci.)
  • putin cocos macinat ptr ornat
  • O foaie de hartie de copt.

Mod de preparare

Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore ca sa se cojeasca usor, dupa care le uscam.

Merisoarele le clatim usor si le strecuram.

Punem intai migdalele in robot si le macinam bine sa fie aproape ca faina, adaugam zaharul, merisoarele si esenta si actionam pana se stange ca un aluat.

Pe o foaie de copt intindem martipanul cu un sucitor si scoatem forme cum dorim si le tavalim in nuca de cocos si pastram intr-o cutie care se inchide bine in frigider.

Este un dulce foarte usor de facut si sanatos. Este placut de lucrat cu copii sa faca ei ce forme le plac. Daca este prea lipicios la intindere, se poate folosi putin amidon de porumb.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise