1.Se aleg masline mari , frumoase, se pun intr-o cratita si se toarna peste ele apa rece, apoi se pun la fiert.Se lasa sa clocoteasca 10 minute, se scurg, se racesc si se scot samburii , cu ajutorul unei scobitori, avand grija sa ramana maslinele intregi.
2.Se prepara umpluturile:
a.Se freaca branza telemea cu putin unt , se adauga patrunjel verde tocat si seminte de chimen-macinate sau intregi;
b.Se freaca pasta de paste cu putin unt si se condimenteaza cu puiper.
c.Se fierb ficateii de pui, se dau prin masina de tocat , se amesteca cu unt , sare, piper, dupa gust.
d.Se trece oul fiert prin sita ,se amesteca cu salata verde tocata marunt, cu busuioc si patrunjel verde tpcat si maioneza.
3.Se umplu maslinele cu aceste preparatele pregatite , se aranjeaza pe platouri ornate cu foi de salata.
Obs:Platourile vor fi mult mai aspectuoase deaca se umplu masline negre si verzi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise