Mazare fara carne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mazare congelata
  • ceapa
  • 1 ardei gras sau ardei congelat
  • jum morcov
  • 3-4 felii de telina
  • marar dupa gust
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar
  • rosii, pasta de tomate, suc de rosii dupa gust
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • putin ulei de masline sau de care folositi
  • apa fiarta sau zeama de legume

Mod de preparare

Ceapa tocata se inabusa in putin ulei, zeama de legume sau apa fiarta impreuna cu morcovul si telina tocate marunt,apoi se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga ardeiul gras taiat fideluta, usturoiul tocat marunt si mazarea. Din cand in cand se mai toarna apa fiarta sau zeama de legume in functie de cat de zemoasa doriti sa iasa mancarea. Cand mazarea este fiarta, se adauga rosiile taiate, pasta de tomate, suc de rosii, mierea de albine, sare, piper, cimbru si se mai dau in cateva clocote. Cand se opreste focul se adauga mararul tocat marunt.
Daca doriti se poate introduce putin la cuptor pentru gratinare.
Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise