Medalioane de Pescada cu creveti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 medalioane de Pescada sau alt peste
  • creveti
  • 50 ml. vin alb
  • 50 ml. lapte
  • 1 lingurã bulion
  • jumate de lãmâie
  • sare, piper, usturoi granulat
  • 2 linguri de fãinã
  • 2 linguri de ulei de mãsline

Mod de preparare

1) Medalioanele se condimenteazã cu sare, piper, usturoi, vin, lapte si sucul de lãmâie.

Se lasã la marinat câteva ore.

2) Scurge bine pestele de marinatã.

Marinata se pune intr-o crãticioarã la fiert. Cãnd incepe sã fiarbã se pun creveti decojiti si se lasã la fiert mai 5 minute.

3)Scoate creveti si pãstreazã-i.

4)Intr-o crãticioarã pune 1 lingurã de ulei de mãsline si 2 linguri de fãinã, adaugã incetul cu incetul sosul de la creveti si lasã sã fiarbã pânã se ingroasã (tip sos Bechamel), se mai poate pune lapte dacã este nevoie.

5)Conimenteazã dacã mai este nevoie, pune bulionul si creveti pãstrati.

6)Intr-o tigaie antiaderentã pune restul de ulei de mãsline si prãjeste pestele.

Serveste medalioanele cu creveti deasupra si sosul.

Se poate servi cu spanac soté, cartofi prãjiti sau orez.

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise