Medovnik

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluatul:460 g faina 250 gr miere -50 gr zahar -50 g unt 50 ml lapte 1 ou, o lingutita bicarbonat sau amoniac.
  • Crema : crema de vanilie instant preparata cu lapte 80 gr nuci macinate si 50 ml smantana dulce sau frisca.

Mod de preparare

Intr-un castron se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele - Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot - Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand bine.Se lasa sa se raceasca(dar nu de tot) Se pune cate o bucata pe masa (presarata cu un pic de faina,) Se pune pe dosul tavi care se unge cu ulei ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) se coace fiecare foaie(5-7min la 180 gr).Dupa ce se scoatete tava din cuptor trecem cu lama unui cutit pe sub foaie si punem foaia pe ceva drept. Crema : crema de vanilie instant preparata cu lapte 80 gr nuci macinate si 50 ml smantana dulce sau frisca. Se pune foaie, crema, foaie,etc.. ultimul strat este un strat de crema f subtire,apoi se rade(turta dulce in reteta originala)insa eu am pus ciocolata fiindca e mai buna! :D

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise