Melci cu budinca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml. lapte caldut
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 5 linguri de zahăr
  • o priză de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 550 g faina
  • pt umplut:1 pachet de budinca vanilie, 400ml lapte si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.

Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.

Se pune peste drojdie o ceasca de faina si oul batut si se amesteca, apoi jumate din unt, o ceasca de faina , iar unt, iar faina .Se amesteca bine dupa fiecare.

Se framanta bine un aluat pe masa infainata.

Se lasa la crescut acoperit cu un prosop timp de o ora si jumatate.

Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit, se amesteca din cand in cand pt a nu se depune pielita deasupra .

Pe masa prasarata cu faina se rastoarna aluatul si se imparte in 8.

Fiecare bucata se intinde si se pune cate o ligura mare de budinca. Se ruleaza, se strang capetele si se modeleaza un melc.

Se lasa la crescut 20 minute , se ung cu ou si se coc la inceput la foc mic apoi la foc mare.

Nu da-ti focul la mare de la inceput pt ca se pot crapa.

Poza am facut doar la prima tava.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise