Melcisori (de post)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 pahar de sifon
  • -1 pahar de ulei
  • -arome
  • -1/2lingurita de bicarbonat
  • -faina cat cuprinde
  • -1/2pahare zahar praf
  • -2/3 linguri marmelada
  • -1/2pahare nuci tocate
  • -zahar pudra vaniliat

Mod de preparare

Bicarbonatul se dizolva in sifon, se amesteca cu uleiul, aromele si faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se presara cu zahar praf si nuci tocate, la una din laturile lungi se unge cu marmelada, apoi foaia se ruleaza. Se taie felii groase de 1.2 cm, se asaza pe tava unsa, cu taietura in sus, se coc, apoi fierbinti se tavalesc prin zahar praf vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise