Mere caramelizate

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 mere mijlocii
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Se spala merele, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu simburi. Se ia o cratita mai inalta, se unge cu unt, se tapeteaza cu zahar pudra, iar pe fund se asterne un strat de zahar tos, de un centimetru. Se asaza merele in cratita cu scobitura in sus si se pun la cuptor la foc potrivit tinindu-se pina se inmoaie. Separat se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat faina, iar la urma albusurile batute spuma. Se toarna totul peste mere si se pune din nou la cuptor. Cind prajitura s-a copt se scoate din cuptor, se lasa sa se abureasca si se rastoarna pe un platou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise