Mere coapte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 300 g zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • dulceata sau gem
  • Puteti adauga dupa preferinta si nuca de cocos, nuca macinata etc.

Mod de preparare

Se spala merele, se scobesc in mijloc, iar in scobitura se introduce dulceata sau gem, scortisoara, nuca de cocos, nuca macinata,iar deasupra se toarna putina margarina Rama topita. Se aseaza in tava si se dau la cuptor sau chiar la grill (la grill se fac mult mai repede).

Cand merele sunt coapte, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra lor zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Sunt un deliciu, iar copilasii nostri se vor linge pe degetele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise