Mere coapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 mere mari pentru copt
  • 100 g de zahar brun
  • 2 linguri de cuburi de caise uscate
  • 2 linguri de stafide
  • 1 lingurita de scortisoara nucsoara
  • 16 cuisoare
  • 4 linguri de suc de mere
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius.

2. Se taie capacelul merelor si se scoate casuta seminala. Se taie capul fiecarei casute seminale si se impinge in orificiu, asemenea unui dop. Se asaza merele intr-un vas rezistent la caldura.

3. Intr-un bol, se amesteca zaharul, bucatile de caisa, nucsoara si stafidele. Se umple fiecare mar cu amestecul aromat. Se infig cate 4 cuisoare in coaja fiecarui mar.

4. Se toarna suc de mere in vas si se da la copt pentru 40 de minute pana cand merele sunt moi, dar isi pastreaza forma.

5. Se scot cuisoarele si se serveste ornat cu frisca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise