Mere coapte cu caramele

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere,
  • 6 caramele moi,
  • 70 g unt sarat,
  • 3 linguri migdale curatate de coaja,
  • 3 linguri alune (nesarate) decorticate,
  • 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spalati merele, stergeti-le, taiati-le capacul, indepartati - cu o lingurita ascutita - casuta lemnoasa si semintele si asezati-le unul langa altul pe o tava unsa cu unt.

Prajiti usor intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime) alunele si migdalele, lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta si taiati-le marunt, la fel ca si fisticul. Umpleti merele cu amestecul de fructe, puneti in fiecare cate o caramela si o bucatica de unt, asezati la loc capacelele si turnati in tava 10 cl de apa. Dati merele 30 de minute la cuptor si serviti-le fierbinti sau caldute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise