Mere coapte umplute cu smochine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 mere
  • 300 - 400 g smochine – Eu am folosit smochine congelate
  • scortisoara dupa gust
  • o lingura nuca macinata,migdale sau alune
  • Pentru sirop : 100 ml vin alb, 2 linguri zahar,un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .

Smochinele congelate doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate.

Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus...

Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.

Se servesc reci ca atare sau cu frisca,inghetata…

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise