Mere coapte

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • zahar pisat
  • unt

Mod de preparare

Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului ca sa nu plezneasca coaja la copt. Se unge o forma de piatra bine cu unt, se aseaza merele unele langa altele, umpland scobitura cu zahar pisat, iar deasupra fiecaruia se pune cate o bucatica de unt. Se toarna in forma 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor, la foc potrivit. Se uda din cand in cand cu siropul din forma. Se tin cam o jumatate de ora. Se servesc in forma, nu prea fierbinti.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise