Mere in aluat de foitaj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere potrivite ca marime
  • 300g aluat de foitaj din comert
  • 4 lingurite zahar brun
  • 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere
  • scortisoara dupa gust
  • visine uscate
  • 3 lingurite nuca macinata

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja si de casuta seminala cu aparatul special de scos cotoare.Sau daca nu aveti,se taie marul in doua si se scote cotorul,apoi merele se unesc inainte de a fi puse in aluat.

Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare gaura se pune putin unt,zahar si scortisoara.Se da tava la cuptorul incins pentr 10-15 minute cat sa se inmoaie putin merele.Se scot, se lasa la racit,iar intre timp pregatim aluatul.Se intinde foaia si se taie partrate egale in functie de marimea merelor.Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate un mar,iar in mijlocul marului se adauga nuca si visine uscate,sau stafide,dupa preferinta si gust se pot umple cu ce doriti.Se imbina colturile aluatului .Se pun merele intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuprorul preancins la 180gC pana ce aluatul s-a rumenit frumos.Se scot se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de inghetata de vanilie sau sos de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise