Mere la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 mere potrivite
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • 50 g nuci
  • 25 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura nuca de cocos

Mod de preparare

Merele se spala, se taie in 2 si se scoate caseta cu samburi.

Se face un sirop din apa, zahar, zahar vanilat, si esenta, care se toarna peste merele asezate in tava. Se adauga peste ele nuci faramitate, bucatele de unt si se da la cuptor.

Cand sunt gata se adauga deasupra nuca de cocos.

Se servesc reci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise