Mere, pere in ... aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 mere
  • 2 pere
  • 50 gr migdale
  • 4 linguri de unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 linguri miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 foi de placinta
  • 2 linguri zahar.

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.

Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor (pastram 1/2 de centimetru din casuta pentru a nu ne curge umplutura).

Umplem merele cu toppingul de pere si migdale.

Topim cele 3 linguri de unt ramase. Luam fiecare foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Asezam marul umplut in mijlocul foii. Pliem foaia pe diagonala, avand grija sa imbracam tot marul in aluat. Asezam merele intr-o tava, le pensulam bine cu unt topit si le presaram cu zahar amestecat cu 1/4 lingurita scortisoara. Coacem merele la 160 grade Celsius timp de 30 de minute.

Le sevim caldute alaturi de toppingul de pere ramas.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise