MERE UMPLUTE

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere mari;
  • 2 linguri de migdale macinate;
  • 5 curmale fara samburi taiate marunt;
  • 1 lingura stafide taie marunt;
  • 2 dl smantana batuta ca pentru frisca;
  • 1 lingura de suc de lamaie.
  • 2 mandarine sau 1 portocala(pentru decorare).

Mod de preparare

Merele se taie in jumatati, se scoate miezul avand grija sa lasam peretele de cel putin 5 mm grosime, imediat impunandu-se ungerea lor cu suc de lamaie (pentru a nu se oxida);

Pulpa de mar se toaca marunt, sau se da prin razatoare si se amesteca cu celelalte ingrediente;

Jumatatile de mar se umplu cu acest amestec si se decoreaza cu felii de mandarina sau portocala.

SFAT: pentru a preveni esecurile serviti acest desert imediat dupa preparare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise