MERE UMPLUTE

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere mari;
  • 2 linguri de migdale macinate;
  • 5 curmale fara samburi taiate marunt;
  • 1 lingura stafide taie marunt;
  • 2 dl smantana batuta ca pentru frisca;
  • 1 lingura de suc de lamaie.
  • 2 mandarine sau 1 portocala(pentru decorare).

Mod de preparare

Merele se taie in jumatati, se scoate miezul avand grija sa lasam peretele de cel putin 5 mm grosime, imediat impunandu-se ungerea lor cu suc de lamaie (pentru a nu se oxida);

Pulpa de mar se toaca marunt, sau se da prin razatoare si se amesteca cu celelalte ingrediente;

Jumatatile de mar se umplu cu acest amestec si se decoreaza cu felii de mandarina sau portocala.

SFAT: pentru a preveni esecurile serviti acest desert imediat dupa preparare.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise