Pentru foi:
Intr-o cratita se stinge complet bicarbonatul de sodiu cu otetul. Se adauga oul batut, zaharul, untura, mierea si laptele si se topesc to te pe abur pana capata o culoare maro-deschis. Se trage de pe foc si se amesteca treptat cu faina. Din aluatul obtinut se coc 4 foi egale pe dosul tavii netapetate, la foc moderat pana capata o culoare de un maro mai inchis (cca 15-20 de minute). Atentie sa nu se arda!
Pentru crema: Intr-o cratita mai inalta se amesteca laptele cu faina si zaharul fara sa ramana cocoloase (bulgarasi de faina). Se da la foc mic pana iasa un pep mai gros, ca o budinca. Se lasa sa se raceasca putin. Se adauga zaharul vanilat si untul frecat spuma. Se mai lasa 2-3 minute la racit, si se mixeaza cu mixerul pana rezulta o crema fina.
Ansamblare: Se ung 3 foi cu crema de lapte, iar pe ultima se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise