Miere turceasca

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi: 400 gr. faina, 150 gr. zahar, 1 ou mare, 50 gr. untura, 3 linguri miere de albine, 3 linguri lapte de vaca proaspat, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita otet.
  • Crema: 400 gr. unt, 150 gr. zahar, 4 pliculete zahar vanilat, 750 ml. lapte proaspat, 5 linguri mari de faina alba cernuta, 50 gr zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Pentru foi:

Intr-o cratita se stinge complet bicarbonatul de sodiu cu otetul. Se adauga oul batut, zaharul, untura, mierea si laptele si se topesc to te pe abur pana capata o culoare maro-deschis. Se trage de pe foc si se amesteca treptat cu faina. Din aluatul obtinut se coc 4 foi egale pe dosul tavii netapetate, la foc moderat pana capata o culoare de un maro mai inchis (cca 15-20 de minute). Atentie sa nu se arda!

Pentru crema: Intr-o cratita mai inalta se amesteca laptele cu faina si zaharul fara sa ramana cocoloase (bulgarasi de faina). Se da la foc mic pana iasa un pep mai gros, ca o budinca. Se lasa sa se raceasca putin. Se adauga zaharul vanilat si untul frecat spuma. Se mai lasa 2-3 minute la racit, si se mixeaza cu mixerul pana rezulta o crema fina.

Ansamblare: Se ung 3 foi cu crema de lapte, iar pe ultima se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise