MIMOZE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • o lingura bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 5 linguri lapte
  • 200 g zahar
  • 1/2pachet unt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 200 g zahar
  • 1 1/2 unt

Mod de preparare

Untul se topeste la foc mic.Peste unt se adauga celelalte ingrediente amestecate bine si se fierb impreuna pana ajung la culoarea maronie.

Se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale deoarece din cauza mierii se intareste.Se lasa la racit 5 minute.

Aluatul se imparte in 4 bucati egale.Din fiecare bucata se intinde o foaie care se va coace pe fundul unei tavi.

Aveti grija ca foile la coacere se vor intari.Tava trebuie unsa si tapetata cu faina f bine inainte de punerea foilor.Puteti intinde foile direct pe dosul tavii daca va este mai usor.

Foile se vor umple cu crema,iar deasupra se va pudra cu zahar pudra.

Prajitura se taie a doua zi dreptunghiuri mici sau patrate mici.

Veti avea mare succes cu aceasta reteta!Eu cu \"mimozele\" mi-am cucerit sotul!!!!!!!

Va pup si va doresc pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise