Mincarea de capsuni a Getei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de capsuni
  • 250 gr de smintina
  • 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci
  • pt.mamaliga:
  • 250 ml apa
  • un praf sare
  • faina de porumb

Mod de preparare

Nu stiam ce nume sa ii dau pentru ca de altfel nu stiu daca are un nume.E o mincare traditionala in nordul Moldovei,eu am mincat prima data in Suceava mai apoi cca.5 ani,la cineva din Roman,sper sa va placa daca o sa incercati.

La mine timpul capsunilor a fost de acum o luna,eu am folosit capsuni de Spania si am pus mai mult zahar,puteam face cu cele de Belgia sunt ca la noi si sunt mai dulci dar pretul era ceva ridicat.

Sa incepem cu capsunile care se curata de frunzulite si le taiem in patru intr-un castron incapator,presaram zaharul si le sfarmam cu furculita fara a le sfarma de tot,sa mai ramina si bucatele intregi sunt foarte placute.Adaugam smintina si dam la rece pt o ora doua sau o noapte,gustul e mult mai intens.

Intre timp pregatim mamaliguta,sau a doua zi,;intr-o craticioara sau ceaun daca aveti,se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de faina,cind da in clocot adaugam faina de porumb cu grija sa nu iasa tare,ci asa cam pentru o brinza cu smintina.

Cu un pahar sau mai nou acum sunt formele alea de metal scoatem mijlocul mamaligii care e mai fierbinte,il asezam in farfurie adinca peste care punem capsunile cu smintina.

E foarte usor,racoritor chiar daca mamaliga e calda si pentru mine foarte bun,in mod normal nu fac doar din 500 gr e ceva pe la 2 kg de capsuni,sper sa va placa si

Pofta Buna!!!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise