Minciunele

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 50 gr. de unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 galbenus
  • 1 ou intreg
  • ½ l lapte
  • o lingurita drojdie
  • un virf de cutit de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie sau de rom
  • zahar tos

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa stea o ora si jumatate. Se intind foi de 4 mm grosime, se taie fisii dreptunghiulare, se face cite o taietura pe mijloc, prin care se trece rasucit o jumatate din acest dreptunghi. Se prajesc in ulei fierbinte si se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise