MINGIUTE CU FRUCTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fructe confiate
  • 200 g migdale
  • 300 g alune
  • 150 g cacao
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g miere de albine
  • scortisoara dupa gust
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Mierea de albine se da in clocot, se toarna alunele, migdalele pisate in bucatele mai mari,fructele confiate taiate cubulete,scortisoara dupa gust,esenta de migdale si se ia de pe foc amestecandu-se bine.

Compozitia obtinuta se imparte in doua parti.Prima parte se amesteca cu cacao,iar cea de a doua parte cu razatura de ciocolata alba si se lasa la racit.

Cand s-a racit foarte bine se formeaza mingiute si se aranjeaza alternativ pe platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise