Mingiute de orez

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g orez
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 50 g parmezan ras
  • 150 g telemea de vaca
  • 40 g sunca taiata cubulete
  • 2 lg faina
  • 4 lg pesmet
  • 2 lg boia dulce
  • 1 praf de sofran
  • unei pt prajit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se dizolva sofranul intr-un bol mic cu 125 ml apa calduta, apoi se toarna peste orezul spalat sis curs, asezat intr-o cratita.Se adauga o lg de sare si se fierbe, la foc mic, pana cand orezul absoarbe apa completSe ia de pe foc si se lasa la acoperit pana se raceste in infloreste frumos.

Se adauga 3 galbenusuri si telemeaua rasa, se amesteca bine, apoi se adauga 3 albusuri batute spuma sis e amesteca usor.

Se modeleaza crochete rotunde intre palmele unse cu albus batut, se face o adancitura in misloc, in care se pun bucatele de cunca, apoi se refac crochetele, avand grija ca umplutura sa fie bn ascunsa in interior.

Se trec crochetele prin albus, parmezan ras, apoi prin faina amestecata cu sare si piper, dupa care se tavalesc prin pesmet amestecat cu boia dulce sis e rumenesc in ulei bine incins.Se scot pe prosoape bine absorbante, apoi se aseaza pe un platou cald si se servesc cu rosi proaspete sau cu sos de rosii picant.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise