Mini pasti cu mascarpone si migdale

Se faramiteaza drojdia in laptele cald, se adauga ouale, zaharul, sarea, dar si smantana.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 160 ml lapte cald,
  • 2 linguri smântână 15% grăsime,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 370 g făină,
  • 40 ml ulei pentru frământat,
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 ou (mare),
  • O linguriță coajă de mandarină (ținută în zahăr la borcan),
  • O linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • Stafide, după gust,
  • Fulgi de migdale blanșate, după gust,
  • în plus:
  • 1 lingură ulei (pentru uns aluatul),
  • Aprox 70 g făină (pentru întins aluatul),
  • 1 ou mic (pentru uns înainte de copt)

Mod de preparare

Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul. Când se obține un aluat consistent, dar pufos, se unge cu ulei (cam o lingură), se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul, într-un loc ferit de curenţi de aer.

Se răstoarnă aluatul pe masa presărată cu făină (aprox 70 g) şi se întinde aluatul în foaie grosuță. Se decupează 12 cercuri mai mari, care se transferă în tava pregătită cu foaie de copt. Restul de aluat se refrământă, se întinde în foaie, din care se taie fâșii lungi și subțiri, care se răsucesc câte 2, pentru a forma marginile paștilor și crucile.

Se lasă păștile la crescut în tăvi (eu am făcut 2 tăvi cu câte 6 păști) cam o jumătate de oră.

Pentru umplutură: crema mascarpone se amestecă dulce cu zahărul, zahărul vanilat și oul.

Se ung păștile pe margine cu ou, se lipesc fâșiile răsucite (marginile), apoi se distribuie umplutura în cele 2 tăvi cu păscuțe, se presară mirodenii (stafide, coajă de citrice), iar la final se adaugă fâșiile răsucite pentru a face crucile. Se ung iar cu ou, se presară fulgii de migdale.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute fiecare tavă.

Când sunt gata, se acoperă cu un prosop de bucătărie.

Notă: Dimensiunea paharului cu care am decupat păscuțele: 10 cm diametru

Notă: eu am folosit la umplutură coajă de mandarină, respectiv coajă de lămâie rase și ținute cu zahăr și zahăr vanilat Bourbon, în borcane, având anumite proprietăți: se înmoaie și au un parfum anume, o aromă intensă, dacă au stat minim o săptămână în borcane, la frigider și se păstrează numai la frigider. Atenție, coaja de mandarină (respectiv lămâie) ținută în zahăr nu este totuna cu coaja de mandarină (respectiv lămâie) confiată, care presupune pregătirea termică în sirop de zahăr.

Hristos a Înviat!

Paște Fericit, cu liniște sufletească și speranță!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/mini-pasti-cu-mascarpone-si-migdale.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise