Mini pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru baza de bezea
  • - 4 albusuri (oua de gaina)
  • - 200 g zahar alb tos
  • - 1 praf sare
  • pentru crema:
  • - 4 galbenusuri (oua de gaina)
  • - 4 linguri zahar alb tos
  • - 1 lingura amidon
  • - 1 pastaie vanilie
  • - 500 ml lapte dulce de vaca (se poate inlocui cu lapte de soia)
  • - 400 gr iaurt cremos (sau crema de branza, mascarpone)
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 1 praf turmeric
  • pentru bordura:
  • - 100 g ciocolata neagra
  • pentru ornat:
  • - fructe (capsuni, zmeura, caise, etc)

Mod de preparare

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci.

Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in vasul robotului, adaugam un praf de sare si pornim robotul. Cand albusurile capata consistenta, se albesc, adaugam zaharul si lasam sa mixeze aproximativ 20 minute.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Punem bezeaua obtinuta intr-un poche si spritam cateva cuiburi la distanta de aproximativ 4-5 cm unul de celalalt. Le punem la copt, la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 40 minute. Le lasam la racit in cuptor cateva minute, apoi le scoatem si le asezam pe un grilaj.

Intre timp,pregatim crema. Intr-un vas cu pereti grosi, adaugam galbenusurile, zaharul, amidonul, semintele de la vanilie si teaca de vanilie si 50 ml lapte. Amestecam cu un tel si apoi adaugam treptat restul de lapte dulce. Transferam cratita pe foc si amestecam continuu pana crema devine vascoasa. Dam deoparte, scoatem teaca de vanilie si lasam la racit.

Iaurtul il mixam cu un pic de zahar pudra. Incorporam crema racita si un praf de turmeric. Combinatia este senzationala, promit!

Cuiburile de bezea trebuie safie racite bine.

Punem crema de iaurt intr-un poche si umplem fiecare cuib de bezea.

Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam o fasie de hartie de copt, o taiem la dimensiunea fiecarui cuib si apoi trasam o grafica oarecare sau dupa model, din ciocolata. Lasam un minut sa se raceasca, apoi invelim marginea Pavlovei cu aceasta fasie. Transferam in frigider pentru minim 30 min. Scoatem din frigider si indepartam cu atentie hartia de copt. Atentie, daca diferenta de temperatura este mare, atunci ciocolata se va inmuia destul de repede, astfel ca trebuie sa va miscati repede. Garnisim cu fructe si dam la frigider din nou pana in momentul servirii.

Este un deliciu. Bezea crocanta, crema fina si rece, ciocolata neagra si fructe!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise