Mini-tarte cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 3/4 cana defaina alba
  • sare
  • 1/2 cana unt
  • 1/2 cana zahar tos
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • 3/4 cana crema de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca sarea si faina intr-un castron. In alt castron, se bat cu mixerul, untul si zaharul, pana se omogenizeaza. Se incorporeaza galbenusul, coaja si esenta de lamaie. Se adauga peste amestecul de faina. Il acoperim cu folie si lasam la frigider pt cel putin 30 min. Pregatim cuptorul. Se pun in formele de mini-tarte, bulgarasi de aluat si se preseaza bine. Se inteapa peste tot si apoi se introduc in cuptor. Dupa ce s-au copt, se umplu cu o lingura de crema de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise