Minitarte fragede cu mandarine si cirese confiate

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 250 gr unt sau
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 4 mandarine

Mod de preparare

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se asaza in tava pe hartie de copt si se pune deasupra la fiecare sfera cate o felie de mandarina si o cireasa confiata. Se coc minitartele 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa de s-au copt se lasa la racit.

Se presara cu zahar pudra la final. Din aceasta compozitie ies 16 minitarte.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise