Mirinda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 1 varf de cutit de sare, 5-6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie, praf de copt si esenta de rom [sau lamaie, vanilie de preferinta].
  • pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci, 200gr zahar, scortisoara [dupa gust], stafide, esenta de rom si fulgi de ciocolata
  • decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca, cirese [sau altceva] si un pic de frisca.
  • sirop: 100gr zahar, 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Mod de preparare

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara [de preferinta]. Se lasa la racit, intre timp se pregateste siropul care se pune la clocotit 5 min pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se moaie blatul.

Crema: se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta moale, buna de intins peste blatul deja bine insiropat. Iar dupa se prepara budinca cu suc, care se lasa un pic sa se raceasca [nu mult, pt ca se intareste], apoi se intinde peste crema deja intinsa.

Iar la urma facem cu frisca deasupra niste inelase pline [pt fiecare portie cate una] in care se aseaza cireasa sau ceea ce preferati sa puneti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise