Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g ciocolata
  • 175g unt
  • 125g zahar
  • 75g faina
  • 5 oua

Mod de preparare

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta. Faina si zaharul se pun intr-un vas. Adaugati oualele intregi si mestecati pana se obtine o crema homogena. Varsati amestecul de ciocolata-unt la aceasta preparatie. Se amesteca bine toate ingredientele. Ungeti formele sau forma preferata (de preferat formele mici, incat mijlocul prajiturii ramane usor lichid).

Coacerea se face la 200°C-10 minute,pentru formele mici, iar 15 minute pentru cele mari.

Se serveste cald cu o crema englezeasca sau rece invalit intr-un ganache de ciocolata. Este o prajitura potrivita in toatele momentele gourmande.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise