Morcovi natur (carote)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi carote (300-350 g)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura marar tocat (proaspat, congelat sau in otet)
  • piper dupa gust, 1 lingurita zahar
  • sare sau 1 lingurita/cub concentrat ciuperci sau legume

Mod de preparare

Se aleg morcovi carote, sunt mai grosuti, scurti, cu varful rotund, mult mai dulci si cu o culoare intensa.

Curatati, spalati morcovii si taiati-i in doua pe lungime.

Taiati fiecare bucata in felii cat mai subtiri pe care le puneti la calit intr-o tigaie antiaderenta, in ulei de masline.

Adaugati sarea (concentratul), zaharul, piper si mararul tocat marunt, 400 ml apa clocotita si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, cel putin 30 minute pana se inmoaie bine morcovii si scade zeama.

Se serveste ca atare sau ca garnitura la preparate din carne.

Este o mancare nu numai foarte gustoasa ci mai ales naturala si sanatoasa. Un deliciu. Este buna si la regim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise