Mosocoarna cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: 500 gr faina, 250 ml apa, putina sare,1 plic de drojdie uscata (7 gr), 1 lingurita zahar..
  • Umplutura: 1 kg prune, 200 gr zahar, 4 linguri gris, 1 ou

Mod de preparare

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.

Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.

Din aluat intindem 2 foi. Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem. Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil. Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

Este o placinta de sezon, usoara, gustoasa si rapida.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise