Mosocoarna cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: 500 gr faina, 250 ml apa, putina sare,1 plic de drojdie uscata (7 gr), 1 lingurita zahar..
  • Umplutura: 1 kg prune, 200 gr zahar, 4 linguri gris, 1 ou

Mod de preparare

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.

Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.

Din aluat intindem 2 foi. Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem. Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil. Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

Este o placinta de sezon, usoara, gustoasa si rapida.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise