Mosocoarna - Placinta cu prune

In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat :
  • 500 gr faina cernuta
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • Pt umplutura :
  • 500 gr prune fara samburi (aproximativ)
  • 3 linguri gris
  • Extra:
  • 1 ou

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).

Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul faini si framantam aluatul pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).

Pregatim o tava de 20x30 si impartim aluatul in doua parti egale.

Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita impungem din loc in loc aluatul.

Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune. Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).

Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.

Daca se doreste, se poate pune peste prune zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise