Mucenici de post

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g margarina unirea
  • 5 linguri zahar
  • 700 g faina
  • un plic zahar vanilat
  • o portocala(coaja si zeama)
  • coaja unei lamai
  • 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta)
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • 200 g miere de albine
  • 250 g nuca macinata

Mod de preparare

Incorporam ingredientele in ordinea prezentata in masina de facut paine la programul de framantare si dospire.

Dupa ce masina a terminat programul, scot aluatul pe planseta, mai framant 5 minute ,apoi impart in 40 de bile. Modelez mucenicii pe care-i asez in tava unsa,ung cu ulei si las sa creasca 20 de minute. (ca in imagine)Dau la cuptorul incins in prealabil, pentru 25 de minute(sa se rumeneasca usor)

Dupa ce scot tava din cuptor,las 2-3 minute apoi trec fiecare mucenic prin sirop.Imediat ung mucenicii cu miere de albine si-i trec prin nuca macinata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise