Muffins- 2 variante

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Varianta 1.
  • 1,5 cani de făină
  • 3/4 cană de zahăr
  • 3/4 linguriţă de praf de copt
  • 3/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 ou
  • 5 linguri de unt
  • 1 cană de smântână
  • coajă de portocală
  • 3/4 cană de ciocolată bucăţele sau cipsuri de ciocolată
  • 1 cană=240 ml
  • Varianta 2.
  • -1 cutie de iaurt natur
  • - 1 cutie de zahăr
  • -1/2 cutie de ulei
  • - puţină sare
  • - 1 cutie de faină
  • - 1 cutie de nucă de cocos rasă
  • - 50 g de mac
  • - 1 plic de praf de copt
  • - 3 ouă
  • Se măsoară folosind cutia de la iaurt.

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, praf de copt şi bicarbonat.

Separat se amestecă ingredientele lichide.

Se combină ambele fără să amesteci prea mult. La sfârşit se adaugă ciocolata uşor.

Se pune în formele specifice care au fost tapetate cu hârtie de muffins. Se găseşte în magazinele mari, eu am luat de la Kaufland.

Se coc la foc mare la început, apoi se mai reduce puţin până se rumenesc(proba scobitorii).

Se lasă 3 minute în formă, apoi se scot pe o suprafaţă de lemn, eventual acoperită cu hârtie.

Se consumă reci sau călduţe, după dorinţă.

Se procedează asemănător cu varianta a 2-a.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise