Muffins

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Rapide, infuriate, parfumate si rezultat garantat!
  • Opt muffins:
  • 2 oua
  • 1 vanilie
  • 125 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 lingurite de dulceata, gem sau crema de ciocolata

Mod de preparare

Ouale intregi le mixam cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema alba. Adaugam treptat uleiul si laptele; incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem formele pentru muffins (briose) si le tapetam cu faina, daca nu avem hartie speciala pentru forme. (eu decupez cerculete din hartie de copt si pun pe fundul formei, asa merg la sigur ca nu se lipesc).

Cu o lingura adaugam compozitie in forme pana la jumatate; adaugam la fiecare cate o lingurita de dulceata si completam, din nou, cu compozitie pana se umplu formele. Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, la foc mediu! Briosele le puteti decora cu creme, frisca sau sa le consumati simple, langa o cana mare cu cappucino! :)

Incercati-le pentru ca mergeti la sigur! Garantat! :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise