Muffins cu ciocolata si visine/cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 12 buc:
  • - 2 oua
  • - 150g zahar(de pref. pudra)
  • - 115g ulei
  • - 3ls lapte(poate fii si lichior)
  • - 250g faina
  • - 1/2 pac. praf copt
  • - 1 virf de lc bicarbonat
  • - 100g ciocolata razuita pe razatoarea cu gauri mari
  • - 36 buc. cirese/visine din compot/congelate/proaspete
  • - 1ls fulgi de cocos sau faina
  • - 1lamiie-coaja
  • - 1 pac zahar vaniliat

Mod de preparare

Cuptorul de incinge la 180°C

Ciresele/visinele se scurg si se pun pe un servet de bucatarie la zvintat.

Ouale,zaharul,zaharul vaniliat, coaja de lamiie silaptele se mixeaza bine, pina compozitia devine spumoasa si culoarease albeste.

Se toarna precum la maioneza uleiul,mixind bine in continuare.

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, se adaoga la compozitia de oua si nu se mai mixeaza ci se amesteca cu o lingura putin in asa fel incit ingredientele doar sa se umezeasca putin.Se adaoga bucatile de ciocolata si la fel se amesteca tot cu o lingura sau o platea inasa fel incit aluatul sa ramine putin aerat.

Visinele se amesteca cu lingura de fulgi de cocos sau faina,in asa fel incit sa-le cuprinda pe toate partile.Jumatate din aluat se pune in formele de muffins,se pun cite 3 bucati de fructe in fiecare forma si peste se adaoga restul de aluat.

Se coc ca 25-30 min.Pina ce deasupra primesc culoarea dorita.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa ca 10 minute in tava ,dupa care se scot pe gratarul de bucatarie.Se decoreaza cu zahar pudra,cu cocolata...

Fiiecare cu ce doreste si are.Eu nu am decorat cu nimic,doar inaite de servire am pudrat cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise