Muffins cu nucă de cocos

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 235 g unt moale
  • - 200 g zahar
  • - 2 oua
  • - un plic zahar vaniliat
  • - 1/2 lingurita esenta de migdale
  • - 200 g faina
  • - 125 ml lapte de cocos
  • - un plic praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 100 g fulgi de nuca de cocos
  • - 230 g crema de branza Philadelphia
  • - 250 g zahar pudra

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca 200 g unt cu zaharul tos pana se albeste ( eu le-am amestecat in robotul de bucatarie, aproximativ 5 min. la viteza cea mai mare). Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. In compozitie se adauga laptele de cocos, se amesteca 2 - 3 secunde. Compozitia de oua se scoate din robotul de bucatarie si se transfera intr-un castron mai mare. Separat se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, sarea si fulgii de cocos. Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura. Cu o lingura se pune aluat in formele de briose captusite cu hartie speciala. Briosele se lasa la cuptor aproximativ 15 - 20 minute, se scot din cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema de branza se bate cu untul ramas, vanilia si extractul de migdale; se adauga treptat zaharul pudra, si se continua amestecarea pana ce devine cremos. Se scot briosele din forme si fiecare se orneaza cu crema. Deasupra am presarat nuca de cocos atat crudă, cât si putin prajita, mai mult pentru efectul obtinut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise