Muffins Manhattan

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Iată ce vă trebuie pentru 12 bucăţi:
  • Pentru aluatul sfărâmicios:
  • - 90 g făină
  • - 60 g zahăr
  • - 50 g unt moale
  • - 1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pentru muffins:
  • - 160 g făină
  • - 80 g zahăr
  • - 2 ouă
  • - 150 ml iaurt
  • - 35 ml ulei
  • - 1/2 linguriţă bicarbonat
  • - 1/2 linguriţă praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 150 g afine

Mod de preparare

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. Se lasă deoparte şi se prepară aluatul pentru muffins. Intr-un vas se amestecă ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat. In alt vas se bat ouăle, se adaugă uleiul, se amestecă apoi se pune jumătate din ingredientele uscate. Se adaugă iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Se omogenizează rezultând un aluat moale. Tava de muffins se pregăteşte cu hârtii speciale şi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se presară jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, se pune restul de aluat. În fiecare formă se presară aluat sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine. Tava se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi se lasă la copt 30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise