Muhammara - specific pentru Siria si Liban

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ardei (de preferat capia )copti si curatati de coaja si seminte
  • 1 ceapa alba tocata ,putin prajita (inabusita)
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 3/4 ceasca nuci tocate (sau macinate dar mai marisor)
  • 1/2 lingura boia de ardei(cum doriti,iuie sau dulce)sau un ardei iute rosu tocat

Mod de preparare

In blender se pune pesmetul si 2 linguri de apa rece amestecind sa devina un piure (daca mai e nevoie mai adaugati apa).

Se adauga ardeii copti, ceapa si uleiul amestecind. Se adauga si nucile si boiaua de ardei si daca mai e nevoie ulei.

Trebuie sa arate ca o pasta potrivit de moale.

Se pune intr-un vas adinc alaturi servindu-se morcov si telina bastonase sau piine pita prajita si taiata.

Este bun si ca sos pentru kebab.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise